Čínský čaj, který má svoji specifickou chuť, vůni i aroma. To je pravý pu-erh, nápoj, který je znám svým zvláštním zpracováním a také skvělým účinkům při v boji s nadváhou. Pu-erh pochází z čínské provincie Yunnan a jde o černý čaj, který má dlouholetou historii. Chuť čaji dodává klima oblasti, kde se pěstuje. Jednak je to vysoká nadmořská
I taková poměrně jednoduchá záležitost, jako je skladování čaje má svá určitá pravidla a postupy, která je nutno dodržovat, chceme-li mít neustále stejnou chuť i vůni právě připraveného čaje. Je nutné se tedy naučit dobře čaj jak připravovat a vychutnávat, ale také řádně skladovat. A úplně stejně jako u jiných potravin, i zde platí, že
I když je u nás pití čaje dost běžné, přece jen málokdo dobře ví, jak si správně kvalitní a vskutku dobrý čaj nejen vybrat, ale i připravit. Jsme zvyklí na porcované sáčkové čaje, které jednoduše zalijeme vařící vodou a po chvíli sáček vytahujeme a čaj popíjíme. Na to samozřejmě není nic nějak extra špatného, ale
V podvědomí většiny lidí tak nějak panuje, že porcovaný čaj ze sáčku není dobrým a kvalitním čajem a jedinou správnou cestou k opravdu brilantnímu čaji, je ten sypaný. Což až zas tak není pravda. Mohou mít čaje kvalitní a výtečné i ze sáčků, a stejně tak mohou být na druhou stranu nedobré čaje sypané. Nejvíce však záleží
Jestliže si chcete vychutnat nejen kvalitní čaj, ale pokochat se i pohledem na krásu přírodního úkazu, je pro vás jako stvořený kvetoucí čaj. Asi nikoho nepřekvapí, že kvetoucí čaj pochází z Číny, kde nikdo přesně neví, kdy vznikl. Jisté však je, že jeho významné pití počalo někdy v padesátých letech minulého století a u nás se hojně
Jsme zvyklí volit mezi čajem zeleným, černým nebo třeba ovocným. V posledních letech se nabídka rozšířila a tak spíše máme hlavu plnou toho, který čaj si v čajovně nebo prodejně čajů vybrat, abz pro nás byla ta chuť nejlepší. Vždy se také snažíme dodržet postup, dobu louhování. Už víme, že nejlepší teplota pro zalévání čaje je osmdesát
Známá Ginkgo biloba, která dřímá v podvědomí snad všech lidí, žijících v civilizovaném světě, je strom, jinak též zvaný Jinan dvoulaločný, jehož historie je tak dlouhá, jako seznam blahodárných účinků na lidský organismu. Dokonce prý první zmínky o tomto stromu spadají až do prehistorického období a stromu je dnes asi tři sta milion let. Mezitím samozřejmě, jako
Lidé rádi pijí zelený čaj, jež považují za nejen lahodný, ale i velice zdraví prospěšný. Navíc obsahuje kofein, který se uvolňuje postupně, takže dodává člověku energii po delší dobu, než stejné množství povzbuzující látky obsažené v kávě. V poslední době však narostla poptávka po čaji bílém, který se získává, stejně jako čaj zelený z rostliny Kamélie čínské. Historie
Všichni ti, co mají rádi černý čaj, si jistě velice rádi dopřejí šálek výtečného Darjeeling čaj, který znamená to, co Ferrari mezi auty, nebo Tiffany mezi šperky. Zkrátka jde o jeden z nejlepší černých čajů na světě vůbec. Jeho chuť i aroma nejde zaměnit s ničím jiným a lidé na celém světě tento čaj milují. Odkud je