Jak správně skladovat lapacho

Typy prekladu Preklad textu ROZPOZNANÝ JAZYK SLOVENČINA ANGLIČTINA NEMČINA ČEŠTINA ANGLIČTINA SLOVENČINA Zdrojový text Lapacho sušený čaj na drevenej lyžici Lapacho sušený čaj na drevenej lyžici 37 / 5 000 Výsledky prekladov Lapacho sušený čaj na dřevěné lžíci Viac o tomto zdrojovom texteNa získanie ďalších informácií o preklade sa vyžaduje zdrojový text Odoslať spätnú väzbu Bočné panely

Zázračné lapacho, které pije mnoho lidí po celém světě, ale nejvíce je samozřejmě pití lapacha rozšířeno v zemi svého původu – Brazílii a severní Argentině. Už vím, jak na přípravu a známe i řadu skvělých vlastností, které s sebou lapacho nese. Jenže jak správně uskladnit sušenou směs na přípravu zdraví prospěšného čaje?

Někdo by mohl namítat, že o noc nejde, že sušená směs stejně dlouho vydrží, ať je, v čem je, takže proč s tím dělat vědu? A zde je kámen úrazu. Je nutno s tím dělat vědu, protože ne vše je k uskladnění lapacha vhodné. Říkáte si, že o co jde, přece kvůli chuti tento čaj nepijete? Ani, chuť i aroma se špatným skladováním vytrácí, ale pokud uděláte jisté chyby, můžete tím uškodit i samotnému složení lapacha.

Nutno pamatovat na to, že sice lapacho se získává škrábáním vnitřní kůry stromu, ale jde o směs, která je podobná jako jiné, bylinné směsi. Proto je s ní nutné zacházet právě jako s touto hmotou.

Kam tedy se vzácným lapachem? Které nám dodává mnoho potřebných antioxidantů a zbavuje naše tělo mnohých škodlivých látek a tím také nemocí i jejich počátků? Na uskladnění se hodí skleněné nebo nerezové dózy na čaj. U skla je mnohem lepší a praktičtější, pakliže je tmavé, ale co je vůbec nejlepší, je porcelán. Ten sice ne každý má doma, a nejde zrovna o levnou záležitost, ale pokud už máme tu možnost, tak mnohem lepší, než by se starým a nepoužitým čajovým servisem trčel na půdě v krabici, raději dózičku využijeme na tento dokonalý přírodní zázrak.

V žádném případě nepoužívat na uskladnění plast. Ani za nic. To platí i v případě přípravy nápoje lapacha. Za nic na světě se nesmí při přípravě použít nic z plastu a ani čaj se nesmí plastovou lžičkou míchat. To je nutná informace, kterou je nutné si pamatovat a zafixovat v paměti.

A neméně důležitá informace pak je, že se stejně tak, ať při přípravě, nebo při pití nesmí použít nic z hliníku. Ani sítko, či lžička, prostě nic. Pokud si nejste jistí, jakého složení vaše nádobí je, pak doporučujeme použít takové, u kterého si složení nemusíte zjišťovat a kde je to jasné – keramika, nebo porcelán. Úplně nejlepší řešení. A namísto plastového sítka, nebo kovového používejte vždy hedvábný hadřík. Stejně je účinnější pře přecezení, než běžné sítka a navíc pro výsledný nápoj zcela neškodný.

Naopak povoleny jsou takové předměty, které zakázané látky logicky neobsahují – takže keramika, ta je vůbec naprosto skvělá. Potom i nerez, nebo litina, výborné je už zmíněné sklo a co je zcela nejlepší, jak pro uchování, tak při přípravě, je porcelán.

Při použité plastu se řada skvělých látek zničí a chuť i takové to typické aroma pohltí plast. Co mnoho lidí také podceňuje je uchování čaje lapacha. Nápoje totiž můžete uvařit celý kotel, jak se říká, a pít i později, třeba ve studené formě. Mnohým to chutná a pochvalují si jej třeba sportovci při výkonu. A zde se dělá velká chyba právě při transportu a přelévání. Většinou se totiž používají oblíbené PET lahve, což ohromná chyba. Tím božský čaj ztrácí tolik důležitých živin a látek, a to je kvůli tak hloupé chybě. Nikdy nápoj nepřelévat do plastových lahví a použít raději nerezové termosky.

Na uchování sušeného lapacha se dobře hodí i dóza ze skla, ale tmavého, ve kterém si lapacho ponechá svoji barvu, chuť i aroma a samozřejmě i všechny ty látky. Jen tak tam neproniknou  sluneční paprsky, které by mnoho zničilo.

Reagovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *